226
flaskepost
bayeuxpose
Webshoplogo
den nye løve

Vi er en familie med historiske tekstiler i blodet


Familiens interesse for historie har altid eksisteret - lige fra besøgene på køkkenmøddingen i Ærtebølle i 1980'erne til valget af historiske uddannelser for familiens to døtre - henholdsvis den klassiske verden og den middelalderlige verden. Hertil en mor med uddannelse som håndarbejdslærer og dermed et hjem fyldt med kreative syprojekter. Omkring år 2000 var alle tre afsted på middelaldermarked - og herfra gik det for alvor løs med syning af historiske dragter og andre historiske tekstile teknikker. Til sidst fik vi også overtalt familiens mandlige medlem til at deltage - især når det galt praktiske gøremål som kørsel, telt, møbler og inventar samt forplejning. 

Det blev til en faglig specialisering for den ene datter og en livslangt passion for at arbejde i uld, hør, silke og læder for resten af familien. Indenfor familiens rammer kan vi dække den romerske periode, vikingetiden og hele middelalderen med teknikker som vævning, brikvævning, nålebinding, broderi, fletteteknikker, læderarbejde, bælter, dragttilvirkning og teltsyning. Projektet har igennem årene heddet Den Vilde Snerle, Hattesalonen og Favrskov Middelalderforening. Og drømmen har længe været at etablere en butik for historisk håndværk - så nu er starten gået med denne webshop for historiske broderier og dragter.


Måske kender I os allerede fra den historiske verden ?

Mor Else Marie, far Kristian og døtrene Birgitte og Kathrine.Konceptet


Vi ønsker at formidle viden om historisk broderi - det gør vi bl.a. ved at holde workshops, foredrag og kurser. Vi ønsker at udbrede kendskabet til nogle af de teknikker der er mest fremherskende i middelalderen - nedlagtsyning som det kendes fra Bayeux-tapet, nedlagt syning kaldet Klostersting og de såkaldte briksting, som stammer fra de tyske middelalderklostre. Vi sælger derfor broderikits med stof, garn, nål og mønster samt beskrivelse. 

Da vi i mange år også har syet dragter, har vi en del dragter på lager vi sælger ud af - det er lidt børnedragter, der har været brugt at familiens børn, men også enkelte "rekonstruktioner". Vi laver også dragter på bestilling eller hjælper på vej med at finde frem til tidsrigtige dragtmønstre, stoffer og syteknikker. Vi har også en del hatte, strudhætter og anden hovedbeklædning til salg.

Læs mere om hvad vi laver på:

https://hattesalon.blogspot.com/

https://elsemariesbroderier.blogspot.com/

https://textilarkeolog.dk/